blixen_wp_header_savanna_01-1

Kommende møder i Blixen Klub Vallensbæk

Vallensbæk
BK Vallensbæk

Torsdag d. 5.9.19 kl 10.15-12.15. Suzan Daoud: Fra opvækst i en flygtningelejr til lokalpolitiker.

Et liv som flygtning er ikke et nemt og sjovt liv, men en hverdag med flere udfordringer, end de fleste mennesker kommer til at møde. Udfordringen er blandt andet at skulle falde til i et samfund, der er så forskelligt fra det man oprindeligt kommer fra. Hvordan føles det pludselig at stå i Københavns Lufthavn som palæstinensisk flygtning fra en flygtningelejr? Hvordan tilegner man sig fra den ene dag til den anden en ny kultur, et nyt sprog og et nyt tankesæt? Det er nogle af de spørgsmål som Suzan med udgangspunkt i sin selvbiografiske bog “Vejen væk fra Baalbeck” vil komme ind på i sit foredrag. Deltagelse kr. 20

Vallensbæk
BK Vallensbæk

Torsdag d. 19.9.19 kl. 10.15-12.15. Blixen samtalesalon

Mod – i dag skal vi tale om mod – hvornår har vi udvist mod i vores liv eller mødt mod hos andre, som har gjort noget stærkt og skelsættende. Mod er jo mange ting, det kan være modigt at ændre sit liv – det kan også være modigt at få børn, skifte bane i sit liv, tage på en anderledes rejse, bosætte sig i et andet land o.s.v. Hvornår har vi oplevet det og hvad har det betydet for os at være modige eller møde modet hos andre. Det kan være historier fra hele livet – men noget der har berørt os eller ændret vores liv og indsigt – noget vi har lyst til at dele med andre! Deltagelse

Vallensbæk
BK Vallensbæk

Torsdag d. 3.10.19. kl. 10.15-12.15. Lisbeth Zornig Andersen: Fra vrede til voksen.

Foredrag af Lisbeth Zornig om mønsterbrydning på godt og ondt og om at leve et til tider ret rodet og ukønt liv som karrierekvinde, mor, hustru og offentlig person, når man har en hel del unoder med i bagagen fra en utæmmet barndom i den sociale skyggeside af samfundet. Lisbeth Zornig Andersen voksede op i et hjem præget af seksuelle overgreb, vold og fattigdom, men fik alligevel en universitetsuddannelse som økonom, blev mor til fem børn, gjorde karriere i IT-branchen og blev børnerådsformand. Umiddelbart lyder det som en lykkelig fortælling. Men her fortæller Lisbeth om vrangsiden, når barndommen kaster lange skygger ind i voksenlivet, hvor skam, angst, mistillid, søvnbesvær og grænseløshed er faste følgesvende. Foredraget er personligt og ærligt, og

Vallensbæk
BK Vallensbæk

Torsdag d. 17.10.19. kl. 10.15-12.15. Generalforsamling og samtalesalon

Vi starter med at afholde vores årlige generalforsamling og fejre vores 1 års fødselsdag med stor kage! Efter generalforsamlingen fortsætter vi med Samtalesalon – hvor vi i dag skal tale om Afsked. Der er jo mange former for afsked – vi kan have sagt farvel til jobbet – eller de har sagt farvel til os. Vi kan have mistet en kær – vi kan have sagt farvel til venskaber eller mistet en ven. Vi kan være blevet skilt og dermed et farvel til det liv, der var i det forhold. Hvornår har vi oplevet at tage afsked med noget, nogen eller lagt livet om til noget andet – som jo betød et farvel til det, der var. Nogle afskeder er

Vallensbæk
BK Vallensbæk

Torsdag d. 31.10.19 kl. 10.15-12.15. “Et liv med udfordringer”

Blixen medlem og formand for Blixen Klub Vallensbæk Gitte Thielst kommer og fortæller om sit liv med en del udfordringer, opture og nedture og om at finde sig selv og sit liv i en voksen alder. Vi starter med barndom og teenageår på en frugtplantage i Nordsjælland – siden voksenliv med barn job og sjove projekter og mindre sjove arbejdsgivere, stress, depression, sygdom og livsglæde, Og om at tage ansvaret i egen hånd og kæmpe for at finde livsglæde og til tider meningsfuldheden i livet.

Vallensbæk
BK Vallensbæk

Torsdag d. 14.11.19 kl. 10-15. Besøg på Arbejdermuseet

Besøg på Arbejdermuseet, Rømersgade 22, 1362 København K.  Vi skal på rundvisning på Arbejdermuseet og tilbage i tiden til 50’erne. Der vil også blive tid til at kigge lidt mere rundt på museet. Bagefter spiser vi sammen frokost i Cafeen  på arbejdermuseet. Vi tager sammen toget fra Vallensbæk Station – hvor vi mødes kl. 10.05 og taget toget til Nørreport kl. 10.12, og så går vi de sidste små 300 meter til Museet. Der er plads til max 30 deltagere og udgiften til frokost og drikkevarer er omkring 130 kr. pr person. Blixen Klub afholder udgifterne til entre og rundvisning.

Vallensbæk
BK Vallensbæk

Torsdag d. 28.11.19. kl. 10.15-12.15. Australien / Samtalesalon

Foredrag 35 min ved Blixen Medlem Aase Holst: om Australien, som Aase har besøgt mange gange. Hun vil fortælle lidt om nutiden og lidt om aboriginals. Der vil også være en billedkavalkade. Efter en kort pause har vi så Samtalesalon – emne: Drømme – både dem vi har haft og dem vi stadig har – og nogle blev jo til virkelighed – nogle af dem skal vi dele med hinanden.

Vallensbæk
BK Vallensbæk

Torsdag d. 22.12.19. Juleafslutning, juleklip

Kom til Blixen Klub Vallensbæk juleafslutning, hvor vi skal  juleklippe, snakke og julehygge sammen – mens vi i dag får kaffe/the og julebag – så den rette julestemning kan indfinde sig! Lilli Jensen og Annette Hansson (Blixen medlemmer) sørger for de gode ideer og sætter os i gang! Husk sakse og 20 kr.

Der findes Blixen Klubber i flere af landets kommuner. De fungerer som en aktivitet under det lokale Frivilligcenter eller som en selvstændig forening. Det kan du læse mere om på de enkelte klubbers undersider.

Blixen Klub hjemmesiden administreres af Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte, der kan kontaktes på telefon:
39 40 46 48 eller via e-mail: gentofte@blixenklub.dk

Copyright 2019 - Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte

Denne hjemmeside benytter cookies til at forbedre din oplevelse. Vi regner med, at det er OK - og det kan du bekræfte her.