tom-wheatley-1592968-unsplash
BKG - Mandag

BKG - Mandag

Blixen Klub Mandag den 19. august kl. 13:00 – Udflugt til Assistens Kirkegård

Assistens Kirkegården med smukke træer, forvitrede stene og en bundløs sø af gode og spændende historier, er rammen om sommerens udflugt.

På den 259 år gamle og smukke kirkegård ligger nogle af danmarkshistoriens største genier, skæveste eksistenser og rigeste mænd og kvinder begravet. Da det efterhånden blev for uhumsk at blive ved med at begrave de døde på kirkegården i den indeklemte by bag voldene – for ikke at tale om de fine, der gerne ville ligge under kirkegulvet – anlagde man i 1760 Assistens Kirkegård ude på det landlige Nørrebro.

Her ligger både Hans Christian, Søren Sok, Onkel Danny, Natasja, franske influenzaofre, russiske kosakker, ølbryggere, slavehandlere og utallige andre. Og mordere!

Frank Bøgh, som tidligere har holdt et spændende foredrag i Blixen Klub Mandag om emnet ”ondskab”, er guide på denne tur. Han startede som politielev i 1965 og er i dag pensioneret. Frank Bøgh har skrevet adskillige bøger, bl.a. ”Et studie i ondskab”, ”Petergruppen”, ”De danske fanger i Buchenwald”, bogen om politimorderen Palle Sørensen og bogen om børnemorderen Dagmar.

Vi mødes kl. 13:00 ved porten Kapelvej 4, 2200 København N. Vi regner med at være max. 25 deltagere, for at få et godt udbytte, hvorfor du hurtigt skal melde dig til. Hvis der er stemning for det, afslutter vi rundvisningen med kaffe på en af de nærliggende cafeer.

Der er adskillige busser, der kører i nærheden af Assistens Kirkegård. Med 1A fra Hellerup kan skiftes til 8A eller 3A. Ved dårligt vejr, – tag regntøj på. Ved meget, meget dårligt vejr, aflyses udflugten.

 

Der findes Blixen Klubber i flere af landets kommuner. De fungerer som en aktivitet under det lokale Frivilligcenter. Det kan du læse mere om på de enkelte klubbers undersider.

Blixen Klub hjemmesiden administreres af
Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte, der kan kontaktes på
tlf. 39 40 46 48 eller via e-mail på: gentofte@blixenklub.dk

Copyright 2018 - Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte

Denne hjemmeside benytter cookies til at forbedre din oplevelse. Vi regner med, at det er OK - og det kan du bekræfte her.