Mindretallene-i-grænselandet-i-dag-290x406
Blixen Klub Rudersdal

Blixen Klub Rudersdal

Tirs. 29. okt. kl 14 – SAMEKSISTENS I GRÆNSELANDET

Niells Schou, er lektor emeritus og repræsenterer Grænseforeningen, der er en folkeoplysende organisation, der har som formål at støtte danskheden i grænselandet under sloganet: For en åben danskhed. Grænseforeningen udgør den folkelige basis for den danske stats støtte på ca 450 millioner kr. om året til det danske mindretal i Sydslesvig og er uafhængig af partipolitiske interesser.


Foredragets fokus er fortællingen om – og undersøgelsen af – samspillet mellem mennesker, kultur og samfund i perioden 1020-2020. 

Publikum bliver undervejs udfordret på kulturel intelligens, på kulturstrømme, på kulturel kapital. Fokus er derfor på kulturelt medborgerskab og udviklingen fra ”mod hinanden” til "med hinanden og for hinanden” i grænselandet.

Der findes Blixen Klubber i flere af landets kommuner. De fungerer som en aktivitet under det lokale Frivilligcenter. Det kan du læse mere om på de enkelte klubbers undersider.

Blixen Klub hjemmesiden administreres af
Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte, der kan kontaktes på
tlf. 39 40 46 48 eller via e-mail på: gentofte@blixenklub.dk

Copyright 2018 - Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte

Denne hjemmeside benytter cookies til at forbedre din oplevelse. Vi regner med, at det er OK - og det kan du bekræfte her.