Fængsel
BK Lyngby

BK Lyngby

Om kvinder i fængsel 4. november 2019

I dagens foredrag vil Charlotte Mathiassen fokusere på, hvordan det er at være kvindelig indsat i de danske fængsler med særlig vægt på det forhold, at Danmark nu er i gang med at etablere det første kvindefængsel i nyere tid. Charlotte har fulgt processen tæt og ser på fordele og ulemper gennem såvel de indsatte kvinders perspektiv som de ansattes og det mere politisk styrede perspektiv.

Charlotte er uddannet psykolog og har efter nogle år i klinisk praksis lavet en ph.d. afhandling om langtidsfangers livsperspektiv under og efter afsoning.

De sidste 20 år har hendes forskning drejet sig om forskellige temaer knyttet til at det at være indsat i fængsel og det at være ansat samme sted. De seneste 10 år med særlig vægt på kvindelige indsatte og deres status som udpræget kønnet minoritet i de danske fængsler (5 % ud af den samlede fangepopulation).

Der findes Blixen Klubber i flere af landets kommuner. De fungerer som en aktivitet under det lokale Frivilligcenter. Det kan du læse mere om på de enkelte klubbers undersider.

Blixen Klub hjemmesiden administreres af
Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte, der kan kontaktes på
tlf. 39 40 46 48 eller via e-mail på: gentofte@blixenklub.dk

Copyright 2018 - Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte

Denne hjemmeside benytter cookies til at forbedre din oplevelse. Vi regner med, at det er OK - og det kan du bekræfte her.